Cartea aceasta este destinată a fi un instrument de lucru menit să îmbogăţească experienţa şi cunoştinţele tuturor acelora care, într-o lume abrutizată de mândria ştiinţei omului şi intoxicată de medicamente şi alimente pervertite, agresiv aditivate sau preparate din organisme modificate genetic, îndrăznesc să mai creadă şi să se încreadă în Dumnezeu şi, de asemenea, să practice medicina cristică şi stilul de viaţă edenic. Metoda de terapie naturistă prezentată în carte, oricât ar părea de simplă şi uşor de practicat, nu se substituie actului medical riguros fundamentat ştiinţific şi nu minimalizează rolul şi importanţa medicului în precizarea diagnosticului corect şi complet al bolii pacientului şi în stabilirea, cu rigurozitate, a schemei de terapie personalizată a bolii acestuia. Cartea nici nu încurajează la automedicaţie, deoarece remediile naturiste nu sunt panacee. Mai mult, mesajul cărţii este şi o invitaţie la o colaborare medicală interdisciplinară, având ca unic obiectiv profilaxia bolilor şi recuperarea din boală a celor suferinzi. Colaborarea interdisciplinară, bazată pe principii medicale deontologice, este calea cea mai valoroasă pentru a veni în întâmpinarea unei lumi din ce în ce mai suferinde, la o vârstă din ce în ce mai tânără. Pentru a nu compromite medicina naturistă prin diletantismul tot mai prezent în acest compartiment al medicinei, este strict necesar ca aceasta să fie practicată cu competenţă şi profesionalism, încurajând colaborarea medicală interdisciplinară, precum şi parteneriatul medic – pacient, ca pe un veritabil tandem, stringent necesar finalizării actului medical în beneficiul pacientului.

Cartea are 1228 de pagini și este structurată pe 17 capitole, abordând, de o manieră originală, o metodă vizând profilaxia și terapia bolilor, din perspectivă naturistă, așa cum a conceput-o și a practicat-o doctorul Doru Laza timp de 11 ani, în clinica “Eden” din Breaza, județul Prahova. Doctorul Laza, împreună cu fiica sa, doctor Manuela Laza, medic rezident anul 5 în specialitatea Medicină Internă, prezintă, în mod sistematic, metoda practicată, care valorifică bogatul repertoriu al Creației: sacroterapia, apifitoterapia, aromaterapia, dietoterapia, hidroterapia, helioterapia, argiloterapia, exercițiul fizic, cărbunoterapia și reflexoterapia.

Metoda practicată, devenită un veritabil brand edenic, a adus multe binecuvântări unui segment important de pacienți care au beneficiat de pe urma acestui tratament, așa cum mărturisesc o parte din ei, în carte, în capitolul “Ecouri peste timp”. La sfârșitul cărții, sunt prezentate trusa de urgență în apifitoterapie, plantele medicinale (146 de plante), în 17 limbi și iconografia color a majorității plantelor utilizate de autor. Prețul cărții este de 200 RON).